april 18, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Tuinplanten

Jouw eigen sfeervolle tuinplanten kiezen

Zou je niet weten welke tuinplanten je in je tuin zou willen plaatsen?
Tuinplanten geven de tuin veel kleur en sfeer en kunnen veel verschil maken in een tuin. 

Nu is het wel handig om te weten welke planten je het beste aan kunt schaffen. Bijna elke tuinplant komt aan in pot, wat ervoor zorgt dat je de planten het hele jaar zou kunnen planten. Als je de planten in de tuin hebt staan, komen er ook prachtige beestjes op af. Zo kun je denken aan bijvoorbeeld bijen en mooie vlinders. Vogels zouden er ook nog wel eens op af kunnen komen. Dat ligt helemaal aan de soort planten die je in de tuin hebt staan. 

Tuinplanten

Alle soorten en maten

De tuinplanten verschillen van kleur, grootte, groeitijd, etc. Je kunt zelf kiezen welke planten jij het mooiste vindt voor in jouw tuin. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor rozen. Je hebt klimrozen, stamrozen en nog veel meer soorten.
Kleuren kun je ook helemaal zelf kiezen. Je felle kleuren in de tuin kunnen zetten. Zo kun je denken aan mooie Ceanothus. Deze plant is prachtig blauw en brengt een felle kleur met zich mee. Mocht je liever wat minder felle kleuren willen? Dan zou je kunnen kiezen voor de Hedera Hibernica. Deze plant is wit en straalt rust uit in de tuin.