april 18, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Voordelen van een kalenderklok in huis

Naarmate je ouder wordt, kan het steeds lastiger worden om de dagen van de week bij te houden. Door een kalenderklok in huis te gebruiken, voorkom je dat belangrijke afspraken vergeten worden! Een kalenderklok weergeeft, zoals de naam al doet vermoeden, niet alleen de tijd, maar ook de dag en de datum van vandaag. Op deze manier weet je altijd of het dinsdag of woensdag is, of het al de 10e of nog maar de 2e van de maand is, enzovoorts. Zeker voor senioren is de kalenderklok vaak een welkome toevoeging aan hun interieur. Zij hebben niet de beschikking over een mobiele telefoon, tablet of laptop, waarop zij de datum en dag kunnen bijhouden.

Kalenderklok in verschillende soorten en maten

Een kalenderklok kun je tegenwoordig heel eenvoudig op internet bestellen. Er zijn verschillende webwinkels die een breed scala aan kalenderklokken aanbieden. Het fijne aan deze modellen is dat ze vaak veel groter zijn dan de traditionele klokjes. Zo is zowel de tijd, als de dag en datum goed leesbaar. Met name voor senioren met minder goede ogen is dit een fijn idee! Daarbij worden de kalenderklokken in verschillende kleuren aangeboden. Je kunt bijvoorbeeld voor een opvallend model met gele wijzers en een rode achtergrond kiezen, maar ook voor een simpeler zwart met wit model. Aan welk model kalenderklok geef jij de voorkeur?

Tip: door je kalenderklok online te bestellen, wordt deze vaak gratis naar je verzonden. Zo hoef je de deur niet meer uit!