maart 28, 2024

Hendrick woon blog

Blogs wonen

Geniet van een biertje uit eigen tap, gewoon thuis

De prijzen voor veel levensmiddelen rijzen de laatste pan uit, dit geldt helaas ook voor de prijzen die ik betaalt in een restaurant. Waar men een niet al te lange tijd geleden nog 2,50 euro voor een biertje betaalde, zit je nu al snel aan 3,50 euro. Dus waarom geen bar kopen voor thuis? Ik hoor u denken, een bar kopen voor thuis, kan dat dan? En wat kost zoiets? Begrijpelijke vragen die ik graag in het onderstaande artikeltje met u doorneem zodat eens in overweging kan nemen om zelf een bar te kopen zodat u niet meer afhankelijk bent van de kroeg.

Is een thuisbar hetzelfde als die in de kroeg?

De vraag of een thuisbar hetzelfde is als u gewend bent in een café of kroeg is simpelweg te beantwoorden met: ja, eigenlijk wel. Het grootste verschil is dat u zelf aan het roer van het ‘café’ staat. U schenkt zelf de drankjes in, moet zelf de afwas doen en voor de hapjes zorgen. Maar het grootste voordeel van een eigen bar hebben staan is toch wel de voordeligere prijs. Waar u in de kroeg ontzettend veel geld voor 1 biertje betaalt, betaalt u thuis slechts de helft voor datzelfde biertje. Een ander voordeel hiervan is dat u zelf de openingstijden bepaalt van deze thuiskroeg. Dus niet meer om 4 uur naar huis als de kroeg sluit, want je eigen kroeg sluit nooit!

Wat kost zoiets?

Er zijn veel verschillende barretjes te verkrijgen, met een dakje, enkel een voorbar of wellicht een bar met een achterkast. U bent vaak enkele duizenden euro’s kwijt als u het hele pakket wilt. Maar gaat u bijvoorbeeld voor enkel een voorbar, dan bent u veel voordeliger uit. Voor bijvoorbeeld minder dan €2.000 heeft al al een prachtige voorbar om drankjes op uit te serveren.